Доналд Тръмп е заявил в Truth Social, че той и неговите

...
Доналд Тръмп е заявил в Truth Social, че той и неговите
Коментари Харесай

Тръмп ще поиска отстраняването на съдията по делото за щурма на Капитолия

Доналд Тръмп е декларирал в Truth Social, че той и неговите юристи ще изискат отстраняването на съдията от Федералния съд на окръг Колумбия Таня Чуткан, както и смяна на мястото за процеса за вълнения на Капитолийския хил през януари 2021 година във Вашингтон, видяха от CNBC .

" Няма късмет да получа обективен развой със съдията, който беше " назначен “ за това неуместно дело за независимост на словото и почтени избори “, написа той на страницата си в Truth Social. " Този арбитър, както и смяна на мястото, отвън окръг Колумбия. "

Делото е предоставено на американския областен арбитър Таня Чуткан, според делото във федералния съд във Вашингтон, окръг Колумбия. 61-годишната Чаткан е назначена за областен арбитър през 2014 година от тогавашния президент Барак Обама. Тя е единственият федерален арбитър в окръг Колумбия, който е издал присъди против обвинени по каузи, свързани с щурма на Капитолия на 6 януари.

В събота Чуткън, по искане на федералните прокурори, подреди на Тръмп да отговори още на 7 август на искане от специфичния прокурор да ограничи опцията на Тръмп да споделя обществено информация за щурма на Капитолия. В същото време съдията отхвърли настояването на отбраната за удължение на този период до 10 август. Адвокатите на Тръмп показаха, че желаното от тях закъснение е " доста по-малко “ от 14-те дни, които нормално се дават за отговор. От документа следва още, че Тръмп е подготвен за " добросъвестни полемики " по отношение на настояването, подадено от специфичния прокурор, заяви тогава американската редакция на Politico.

Washington Post съобщи по-рано, че прокурорите оферират да попречат на Тръмп и неговите юристи да разкриват информация, получена по време на процеса, в това число протоколи от журито, на хора, чийто достъп до тези материали не е позволен от съда. Министерството на правораздаването по-специално е загрижено, че в изявленията си в обществената мрежа Truth Social Тръмп непосредствено загатва съдии, юристи и очевидци, свързани с неговите процеси. Специалният прокурор Джак Смит счита, че това може да накара очевидците да не желаят да не приказват и това " да се отрази пагубно на справедливото правосъдие в този случай “.

Смит разгласи на 1 август, че Тръмп ще бъде упрекнат по четири точки. Доналд Тръмп е упрекнат, че се пробва да резервира властта, макар провалянето на изборите през 2020 година, посредством противозаконни дейности. Максималното наказване за най-тежкото от закононарушенията, упрекнати против Тръмп по това дело, е 20 години затвор. Тръмп спледиря " почтен " по всички обвинявания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР